Orthodoxe Parochie Hl. Johannes Chrysostomos & Servatios

 
 Orthodoxe Parochie Hl. Johannes Chrysostomos & Servatios

St. Maartenslaan 37

6221 AW Maastricht

tel.: (043) – 321 1461

e-mail: ortho.gabriel@planet.nl


postgiro: IBAN: NL49 INGB 0000 3336 91

BIC:  INGBNL2A

t.n.v. Orthodoxe Parochie Maastricht


postgiro: NL58 INGB 0006 956398

BIC:  INGBNL2A

t.n.v. Stichting DOXA-Maastricht.

Parochie van de Hl. Johannes Chrysostomos en Servatios

St. Maartenslaan 37 | 6221 AW Maastricht
Tel.: (043) 321 14 61 | e-mail: ortho.gabriel@planet.nl

De volgende vesper zal gecelebreerd worden op

Next vesper will be celebrated on

De volgende Goddelijke Liturgie zal gecelebreerd worden op

Next Holy Liturgy will be celebrated on

zat. 09 sept

17 u Vigil in Liège

 

zat. 23 sept

17 u Vigil in Liège

zo. 24 sept.

10 u. Divine Liturgy

10 h. Divine Liturgy

 

zo. 10 sept


16 SEPTEMBER 2017 - DOOP van ANNA
Myronzalving......en Communie...
Hartelijk gefeliciteerd en nog vele, vele jaren...........


13 Augustus 2017 - PRIESTERWIJDING van vader Sergey

in Parijs


En daar was ineens dat telefoontje uit Parijs: Monseigneur Jean aan de lijn: “Ik ga op 13 Augustus een priester wijden voor uw parochie”.

Onnodig u te vertellen hoe blij ik was (en ben), dat we binnenkort weer een ‘eigen’ priester in Maastricht hebben.
Het schema voor September, zoals hierboven aangegeven, blijft gehandhaafd; op beide zondagen zullen we twee celebranten hebben, zodat ook v. Alexander en v. Christophe kunnen kennismaken met vader Sergei.And there was that phone call …. It is Vladyka Jean, telling me that he will ordain a priest for Maastricht on the 13th op August. No need to tell how happy I was; so as from September we will have a priest for and in our parish.

The scheme of services will not change; on both sundays there will be a concelebration: on the 10th of sept. f. Alexander and f. Sergey; on the 24th of sept. f. Christophe and f. Sergey, so our clergy can make acquaintance too.


     
               


Diakenwijding van Sergey op 30 juli 2017

                            
 


We zijn op de helft van onze jaarlijkse sluiting.


Desondanks hebben we in deze maand één Liturgie: op zaterdag 19 augustus komt vader Basil (Khamis) naar onze kerk teneinde, met zegen van aartsbisschop Jean, voor zijn gelovigen van het Patriarchaat Antiochië de Goddelijke Liturgie te celebreren. Al onze parochianen zijn op die dag eveneens welkom.


In september hernemen we de regelmatige diensten: op zondag 10 september heeft vader Alexander uit Luik al toegezegd te zullen komen. Voor zondag 24 september reken ik op vader Christophe uit Brussel, al heb ik hem nog niet kunnen bereiken. Hij is momenteel nl. op het ACER-zomerkamp in Frankrijk.


Wat mijn aanwezigheid betreft: ik vertrek – zo goed en zo kwaad als het nog gaat – op zaterdag 5 augustus naar het Valamo-klooster in Finland en kom op 16 aug. weer terug. U zult dus voor beide grote zomerfeesten – Transfiguratie en Ontslapen van de Moeder Gods – naar een andere parochie moeten uitwijken. Let wel op: onze parochie in Luik heeft de oude kalender; maar de Griekse parochie van de Hl. Barbara, eveneens in Luik, viert deze feesten op de nieuwe kalender.


Op 23 augustus is het voor mij dan zo ver: ik word opgenomen in het Zuyderland ziekenhuis in Sittard, waar ze me een nieuwe heup zullen plaatsen, waarna ik – naar we mogen hopen – weer zonder hompelen en zonder pijn zal kunnen functioneren. Tegenwoordig blijf je voor zo’n ingreep maar 2 à 3 dagen in het ziekenhuis. Maar daar ik geen ‘mantelzorger’ heb, zal ik daarna op zijn minst een viertal weken in de ‘Molenhof’ – hier in Maastricht moeten revalideren. Huub en Bartholomeos hebben de sleutel van de kerk en zij zorgen dat voor beide aangekondigde diensten alles in orde zal zijn. Als alles goed gaat mag ik misschien de 24ste september op eigen kracht naar de kerk komen! Ik neem mijn iPhone en iPad mee, zodat ik bereikbaar blijf.


Ik wens u een mooi vervolg van de zomer en hoop u – geheel mobiel – terug te zien en ik reken op uw gebeden.